Det bliver kæmpestort, når Næstved den 4.-6. april er værtsby for DM i Skills - erhvervsuddannelsernes Danmarksmesterskab. Det kan Johs. Clausens vicedirektør, Gitte Jensen, skrive under på. Hun oplevede nemlig DM i Skills på helt tæt hold, da hendes egen søn, Alexander, deltog i mesterskabet for to år siden. 

 

DM i Skills 2017 blev afholdt i Aalborg, og Gitte Jensen og familien tog selvfølgelig turen derop, da Alexander som bygningsstruktør-lærling havde kvalificeret sig til at deltage i DM i Skills:

-Vi nåede ikke med, da Alexander var med i Regionsmesterskaberne, men da han skulle med til DM, tog vi fri i weekenden og kørte til Aalborg. Vi anede sådan set ikke hvordan og hvorledes med arrangementet, men da vi ankom til Gigantium lørdag morgen, blev vi simpelthen blæst fuldkommen bagover! Det varjo kæmpestort, fortæller Gitte Jensen imponeret om det første indtryk af showet.

-Alexander deltog sammen med sin makker Mille, og de var netop blevet færdige med deres opgave, da vi ankom i det kæmpestore telt, hvor de befandt sig. Imens de nervøse og spændte ventede på vurderingen, gik vi rundt og så på deltagerne fra de mange andre fag. Der var en helt særlig stemning, og det var fantastisk at se, hvor mange mennesker der var, og hvordan de unge deltagere gik op i deres fag og arbejdede så intenst med opgaverne, fortæller Gitte Jensen.

 

Da det viste sig, at Alexander og Mille blev udråbt som vindere, gik der et sus gennem Gitte Jensen og familien, som sad på tilskuerrækkerne langt fra scenen:

-Da de råbte Alexanders navn op på førstepladsen, tænkte jeg i første omgang, om jeg hørte rigtigt. Men da jeg så, at de andre i familien røg op af stolene og klappede på livet løs, vidste jeg, den var god nok. Jamen, så blev vi jo bare helt vilde. Man bliver SÅ glad, husker Gitte Jensen stolt tilbage på det store øjeblik.

Gitte Jensen er slet ikke i tvivl om, at Alexanders sejr ved DM i Skills 2017 siden har haft stor betydning for ham. Opbakningen fra lærerne på EUC Sjælland, hvor Alexander har taget sin uddannelse, og fra virksomheden C.C. Brun, hvor han var i lære, var overvældende. Det er Gitte Jensens klare indtryk, at oplevelsen har været med til at ruste Alexander til svendeprøven i slutningen af 2018, hvor han fik sølvmedalje:

-De unge deltagere i DM i Skills bliver simpelthen løftet. Som publikum ved mesterskabet var det især stort at se det engagement, de unge lægger i det. Min egen søn brugte alle sine ressourcer og levede sig helt ind i det. Derfor synes jeg også, vi i Næstved skal være stolte af at få eventet til byen. Det er vigtigt, vi giver de unge håndværkerelever et klap på skulderen – de har brug for opbakning, fastslår Gitte Jensen og slutter om det kommende mesterskab:

-Jeg kunne godt finde på at tage ud og kigge, når DM i Skills skal afholdes i Arena Næstved, selvom jeg ikke har et barn med i år. Det er simpelthen sådan en stor oplevelse.

 

 

Til toppen
Sms- og mailservice

Tilmeld dig Næstved Citys mail- og smsservice

* Skal udfyldes