Kontaktoplysninger

Kongebryg Aps

Kaservevej 21
4700 Næstved
[email protected]
www.kongebryg.dk 

Følg os på vores sociale medier:
instagram logo   instagram logo 

modtager naestved gavekort

Sådan startede det hele
Som ved et pludseligt lynnedslag med følge af øjeblikkeligt klarsyn, tilsmiledes Martin af åbenbaringens stærke greb. Med en nærmest melodisk klang stryger, som af en harpe, følgende ord fra Martins mund: ”Vi skal da lave vores eget julebord!”, og han fortsætter: ”Vi mangler bare øllet!”. Dette udråb blev snart modtaget som en idé, med klang af opfordring til handling. Folkemassernes holdning og forventning blev formet, og satte sig hurtigt som ler der brændes. Således gik det til, at Kongebryg grundlagdes.

Men intet guld, springer af egen kraft frem fra jorde. Adskillelige vintre gik med tilegnelse af ølbryggerens ædle kunst og håndværk. Mangt og meget blev prøvet, og mange favne af middelmådigt øl fik rendestenen som medie for sin sidste rejse. Endelig efter et væld af tilpasninger, tilspidsninger og afrundinger, begyndte de første dråber af ”godt-øl” at flyde fra hanernes tud. De øl der nu ved bryggerens hånd kunne tappes, var da også en sand konge værdig.

Hvordan vi gør det
I Kongebryg har vi valgt at brygge vores øl på et gammelt engelsk Grundy bryganlæg, som blev udviklet i 50´erne specielt til mindre bryggerier, som ønskede højere kvalitet end der ellers kunne opnås.

Vi siger derfor med stolthed, at anlægget har bestået sin prøve med glans, da det den dag i dag, mere end 60 år efter, stadigvæk faciliteter ølbrygning i særklasse.

En af fordelene ved Grundy anlægget, er muligheden for trinmæskning under brygprocessen. Dette betyder at vi under fremstillingen af øllet, har rigtig mange parametre at skrue på i forhold til smag og fylde. På denne måde kan vi forfine smagen i langt højere grad, end det ellers er muligt på mange andre, også nyere anlæg.

Til toppen
Sms- og mailservice

Tilmeld dig Næstved Citys mail- og smsservice

* Skal udfyldes