Kontaktoplysninger

Roennebaeksholm Logo

Rønnebæksholm 1
4700 Næstved
Tlf. 55 72 47 24
[email protected] 
www.roennebaeksholm.dk 

Følg os på vores sociale medier:

facebook logo png

Om Rønnebæksholm
Med sine hvide mure og kamtakkede gavle er Rønnebæksholm let at kende fra landevejen ind mod Næstved. Det gamle gods har rødder helt tilbage til middelalderen og har både dannet ramme om Danmarks første krudtmølle og om Grundvigs største kærlighed.

I dag er Rønnebæksholm en kunsthal med udstillinger af samtidskunst og med kulturelle arrangementer lige fra koncerter og foredrag i Herskabsstalden til Opera i parken og stor Sankt Hans fest med musik for børn og voksne.
I det smukke, gamle herregårdskøkken under hovedbygningen åbnede sidste år et kunstværksted, hvor børn og voksne kan arbejde kreativt med opgaver inspireret af de skiftende kunstudstillinger. Kunstværkstedet byder også på workshops og længerevarende undervisningsforløb.

I kælderen finder man også Maries rum, som er det rum, hvor Grundtvigs kone Marie Toft holdt sine ulovlige gudelige forsamlinger. Her er der i dag smukke langborde, hvor man kan nyde sin medbragte mad.

Den store park, omkring godset rummer også flere seværdigheder. I den ene ende finder man Herregårdshaven, der er anlagt som en gammeldags køkkenhave med blomster, urter og frugttræer, og i parkens anden ende findes den musiske naturbase, som er en samling skulpturer, man kan lege og spille musik på. Det er gratis at besøge parken.
”Rønnebæksholm er vores allesammens sted. Vi har mange gæster som kommer og går en tur i parken og Herregårdshaven eller for at besøge udstillingen og drikke en kop kaffe i cafeen. Vi har endda haft en forespørgsel fra et par, der gerne vil vies i parken, og det er jo helt utrolig dejligt at Rønnebæksholm kan danne ramme om Næstveds borgeres liv på den måde,” siger Dina Vester Feilberg, der er leder på Rønnebæksholm.

Til toppen
Sms- og mailservice

Tilmeld dig Næstved Citys mail- og smsservice

* Skal udfyldes